Verfijn uw keuze

13 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  • 1
  • 2
13 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  • 1
  • 2

Bollinger en Pinot Noir

De meest gebruikte druivenrassen voor Champagne zijn Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier. Welke druif de hoofdrol speelt in een Champagne is deels historisch bepaald. Vóór de tijd van gekoelde tankwagens gaf men namelijk de voorkeur aan lokale druiven omdat deze het snelst naar de wijnmakerij vervoerd konden worden. In de omgeving van Reims was dit Pinot Noir, daarom werken Champagnehuizen uit deze omgeving nog altijd voornamelijk met dit druivenras. Pinot Noir is van oudsher bekend vanwege de rode Bourgogne wijnen. De druif produceert relatief weinig sap en geeft Champagnes spanning, fruit, structuur en een lange afdronk. Champagnes met een grote hoeveelheid Pinot Noir staan bekend als ‘eet’ Champagnes en kunnen perfect tijdens de maaltijd worden ingezet in combinatie met diverse heerlijke gerechten.