Champagne Bollinger

Sinds 1829 produceert Bollinger grootse Champagnes met een krachtige en tegelijk geraffineerde en complexe stijl. Bollinger streeft voortdurend naar perfectie tot in de kleinste details. Het Champagnehuis blinkt hier zó in uit, dat de hoge kwaliteit van haar Champagnes moeilijk te evenaren is. Bollinger veroverde met haar typerende elegantie zelfs het Britse Koninklijk huis: in 1844 ontving het Huis het prestigieuze predicaat Hofleverancier van het Britse Hof.

Bollinger is een echt familiebedrijf. Het Champagnehuis in Aÿ is één van de laatste huizen dat vanaf de oprichting zelfstandig is gebleven. Het bedrijf is ontstaan door de samenwerking tussen Athanase Hennequin de Villermont, een marineofficier die tot Admiraal werd gepromoveerd tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, Paul Renaudin en Jacques Bollinger. Laatstgenoemden hadden hun sporen in de Champagnehandel al verdiend als vertegenwoordigers van een Champagnehuis.

Bijna net zo belangrijk in de geschiedenis van Bollinger is Elisabeth Law de Lauriston-Boubers. In 1971 nam zij Bollinger over van haar voortijdig overleden man. Dankzij haar harde werk en visie verkreeg Bollinger de reputatie als dé referentie voor de beste champagne-kenners. In 2008 nam Jérôme Philipon het Champagnehuis over. Hij houdt de geschiedenis in stand onder de familie holding: Jacques Bollinger Company.