Een Champagnehuis is niets zonder haar wijnstokken en de oprichters begrepen al snel dat, om een zeer goede wijn te maken, zijn de beste druiven in Champagne nodig hadden. Daarom investeert Bollinger voortdurend en blijven de wijngaarden -vrijwel uitsluitend Grand en Premier Crus- groeien. Inmiddels beslaan de wijngaarden 166 hectare en voorzien zij in 60% van de productiebehoefte van het huis. De rest vult Bollinger aan met druiven van wijnboeren die sinds oudsher de beste cru wijngaarden bezitten. Het meest opvallende kenmerk van de Bollinger range is de grote hoeveelheid Pinot Noir in de blends die deze Champagnes een zeer herkenbaar karakter geven. Gelegen in Aÿ -geregistreerd als 100% Grand cru Pinot Noir- kon het huis niet hopen op een beter terroir.

De smaak van Bollinger is een prettige mix van kracht, finesse en balans die niet alleen voortkomt uit de kwaliteit van de druiven uit de wijngaard. De eerste fermentatie in eikenhouten vaten is waarin Champagne Bollinger zich onderscheidt van de andere Champagnehuizen. Bollinger gebruikt geen nieuwe houten vaten, maar alleen gebruikte, kleine vaten die minder smaak afgeven. Dit om de gecontroleerde oxidatie te bevorderen door als filter te dienen tussen de wijn en de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat de Champagnes van Bollinger een uitzonderlijk bewaarpotentieel hebben.