Tarte aux fraises met Bollinger Rosé

Champagne alleen tijdens oud & nieuw? Echt niet! Wat dacht je van taart? Daarom adviseren we bij Bollinger Brut Rosé een heerlijke en makkelijk te maken aardbeientaart. Ongeveer een half uur bereidingstijd, maar wel op tijd beginnen want de taartbodem moet in de oven en daarna moet het geheel nog in de koelkast.

Benodigdheden:

  • Deegroller
  • taartvorm (30 centimeter)
  • bakkwast
  • 150 gram margarine
  • 250 gram tarwebloem
  • 375 gram mascarpone
  • 300 gram verse aardbeien
  • 1 ei
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 12 gram vanillesuiker
  • 3 eetlepels honing
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels kraanwater.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de boter in blokjes en voeg de bloem, witte basterdsuiker, boter, vanillesuiker en het ei samen in de keukenmachine. Meng tot er een stevig deeg ontstaat en kneed daarna nog even kort met de hand. Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Vet de taartvorm in met boter en bekleed hem met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en bak de taartbodem in 30 minuten lichtbruin en gaar. Neem de vorm uit de oven en laat hem ongeveer een uur afkoelen.

Roer de mascarpone los, meng de honing erdoor en giet het mengsel over de taartbodem. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwijder in de tussentijd de kroontjes van de aardbeien en snijd deze in stukjes. Leg de aardbeien op de mascarpone in de vorm; werk van buiten naar binnen, zo krijg je het mooiste resultaat. Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en laat de suiker oplossen. Knijp de gelatine uit en laat deze oplossen in het suikerwater. Bestrijk de aardbeien met het suikerwater, dek de taart af met vershoudfolie en laat hem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Leeftijd Validatie

Om Bollingershop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn